USA: Ako bolo?

, , 4 comments
Musím rýchlo využiť toto nepriaznivé počasie vo svoj prospech, lebo keď príde teplo, všetci budú tráviť čas vonku vrátane mňa. Mimochodom, existujú ľudia, ktorí milujú toto počasie! Fakt!


Dnes to bude o zas cestovaní a to konkrétne o Amerike, pretože je to pre mňa momentálne téma č. 1 (hneď po bakalárke a po tom, kam pôjdem cez Veľkú Noc), pretože sa tam v lete opäť chystám. Prvýkrát som tam bola za sestrou asi pred 3 rokmi a bol to naozaj zaujímavý zážitok. Nebudem tu teraz hovoriť o tom aká je Kalifornia úžasná, ako tam v lete stále svieti slnko a aký je Golden gate červený, práve naopak, poviem vám, čo zaujímavé sa mi  tam prihodilo. Bola som tam asi mesiac a skamarátila som sa tam s partiou ľudí v mojom veku, takže som mala možnosť nahliadnuť na Ameriku z trocha iného uhla, ako keby som bola len obyčajná turistka. 


Ako mladí trávia čas
Keďže som bývala v takom malom mestečku, ktoré je síce rozlohou veľké ale najvyššia budova je vodojem na okraji mesta, nuda sa tam dala krájať. V lete tam cez deň teploty vystúpili aj na štyridsať stupňov a tak sa decká stretávajú vonku prevažne až pri západe slnka. Mala som šťastie na skvelú partiu. Spoznala dvoch  a jediných punkerov v meste! :D Ktorí sa za seba rozhodne nehanbili a nosili svoje číra a kožené bundy s hrdosťou. Ďalej bol v partii typický hulič a dve dievčatá. Keďže v tom čase nikto z nás nemal 21 rokov, nikto vám tam alkohol nepredá ale oni vedeli, ako oklamať zákony. Skamarátili sa s miestnym bezdomovcom Edom, ktorý im chodil kupovať pivo. (Ale v porovnaní s našim pivom to bola bublinková limonáda). Napriek tomu, že bol Ed bezdomovec, bol veľmi milý a komunikatívny ... a myslím, že až tak nesmrdel... ale to si už nepamätám. Na fotke môžete vidieť že má so sebou knižku (a na nohách nike tenisky ale to nie je vidno). Raz keď som bola s maminou v obchode tak sme ho stretli a on ma dokonca pozdravil!

Ed zdraví
No ale môj najsilnejší zážitok s touto partiou bolo niečo úplne iné. Hoci to nesúvisí s požívaním omamných látok, odsudzujem to a ani vtedy som nebola nadšená. Jednoducho sa nasadlo do auta, kúpili sa dva kartóny vajec a zvyšok si domyslite. Či?
Zatiaľ čo jeden šoféroval, ostatní hádzali vajíčka z otvoreného okna. Bola noc, takže sme vajíčka hádzali na autá. Cítila som sa ako debil. Toto má byť zábava?
Nasledovala drsná časť, keď nás začalo prenasledovať jedno auto a trvalo to tak dlho, že sme museli vybehnúť na diaľnicu von z mesta aby sme sa ho zbavili (navyše sa tam nedá jazdiť na červenú lebo križovatky sú monitorované). Takže tak. Pôjdete si do Ameriky zahádzať vajcami?



Ako som stretla mormóna
Tak sme sa raz ako rodinka vybrali na prechádzku po mestečku. Ja idem popredu, zvyšok vzadu, keď ide zrazu okolo cyklista a pristaví sa pri mne. Pozdraví ma. Ozdravím ho. Spýta sa ma ako sa mám. Poviem mu, že dobre. A potom ma pozve. Na štúdium Biblie.
Nemala som ho odmietnuť. Možno, že by som teraz idylicky žila na predmestí a písala blog o svojom skvelom manželovi mormónovi a fotila usmiate fotky v kvetovaných šatách. (Poznáte tie šťastné lifestylové mormónske blogy? Lebo z fotiek z ich života mám fakt pocit závisti!)

mormóna alebo radšej kovboja?
Aké tam žijú zvieratá
Toto je najväčšia bizarnosť akú som kedy videla v zvieracej ríši. Ak ste niekedy počuli legendu o chupacabre, tak toto je jeho príbuzný. Rex - kráľ manteckých psov! Nie je rozkošný? Všimnite si prosím pomer medzi veľkosťou karabíny a jeho labkami.



Ako sa tam nakupuje
Ehm uhm, k tomuto nemám poriadnu fotodokumentáciu aj keď by sa veru zišla. Obrovské mega super hyper markety kde sa stratíte s obrovským mega super hyper košíkom v obrovských mega super dlhých uličkách plných jedla. Plných nezdravého jedla. Nevidela som  tam ani jedno celozrnné pečivo, zato musím vyzdvihnúť časť so zeleninou a ovocím, ktorá bola v pravidelných intervaloch zavlažovaná jemným popraškom vody.
Bola som aj v značkovom outlete, ktorými je Amerika preslávená. Opäť hektárová predajňa s kopou oblečenia, topánok a kabeliek za výhodne ceny.
Bola som aj v sekáči a to vo veľmi originálnom sekáči. Myslím si, že to je sen každej sekáčovej maniačky a dodnes neviem, či to bol sen alebo realita. Predstavte si dvojposchodový rodinný dom. A teraz si predstavte že ten dom je naplnený vecami od vstupnej haly až po pôjd. Jedna miestnosť je venovaná vintage oblečeniu, v ďalšej nájdete sezónne kostýmy, na poschodí sú tematické miestnosti venované Vianociam, Halloweenu, Dňu vďakyvzdania... a vy sa prechádzate v úzkych uličkách stratení v tomto kráľovstve použitých vecí.
A bola som aj na typických amerických garážových výpredajoch. Aj keď tie veci, čo ľudia predávali nemali už žiadnu hodnotu, ale moja mamič si tam za pár centov našla nejakú vázičku.



Takže toľko z mojich príhod a skúsenosti. Na záver ešte bizarnosť v podobe námornej mačky.

4 comments:

  1. ach, pri niektorých častiach som sa tak zchuti zasmiala, teda vrámci možností, keďže sedím na prednáške :D teším sa na ďalšie tvoje zážitky a ti tak aj mierne závidím :)

    ReplyDelete
  2. Vintage oblečení. Ach.

    ReplyDelete
  3. Keby si tu bola už 8. mesiac, tak skutočnosť je taká, že domov je domov.

    ReplyDelete
  4. super post :)
    http://oneplusme.blogspot.sk/

    ReplyDelete