USA: Labor day

, , 6 comments

1. septembra sa v Amerike oslavuje sviatok práce. Ľudia väčšinou cestujú niekam preč v rámci predĺženého víkendu. Ja som mala tiež voľno (pre mňa je pondelok a utorok nová "sobota a nedeľa!, keďže cez víkend vždy robím). Vybrali sme sa s Turkom Oguzom na prieskum okolia a našli sme toto čarovné miesto neďaleko hlavnej cesty, asi 10 minút na bicykli od miesta, kde bývame. Okrem rieky sa nám podarilo objaviť vyschnutý tunel, ktorý privádza vodu z hôr popod cestu do rieky, tak sme spravili menšiu fotosešn. 
Oguz nevie dobre po anglicky, tak toho veľa nenahovorí, lebo sa hanbí. Dá sa s ním už trochu pokecať po tých pár mesiacoch, čo je tu. Má rád mačky, absinth a fotografovanie a nie je až taký ortodoxný moslim. Pýtala som sa na jeho krajinu a kultúru a predstavte si, moslimovia nemajú Vianoce :( Úplne ľúto mi ho bolo, že nevie, čo je kapustnica a zemiakový šalát a nestavajú stromček a nedostávajú darčeky a tak :D Potom som mu spomenula, že kebab je u nás nesmierne populárny, hlavne o jednej ráno, keď čakáte na nočák, tak bol z toho šťastný.




Už  len dva a pol týždňa a idem do San Francisca, juch. Ako som sa mala v SF minulý rok si môžete prečítať tu. Tento rok som to vôbec nemala v pláne, ale idú tam aj moji spolubývajúci, tak budem mať spoločnosť. Neviem prečo, ale keď už raz si obľúbim nejaké miesto, s radosťou sa tam vraciam aj na úkor objavovania nových, možno krajších miest. 

Na aké miesto sa radi vraciate vy? Či už doma alebo v zahraničí? :)






A potom sme objavili tunel:




6 comments:

  1. Hmmm, Oguz vyzera na fotkach fesi ;) Juuuj, a uz sa tesim na SF prihody :)

    ReplyDelete
  2. áno veľmi pekný tento Oguz ;) A rada sa vraciam do Lošonca, dediny odkiaľ je moja mamička :D To je nová destinácia snov len nikto o tom nevie ešte :P uži si San Francisco a maj kvety vo vlasoch keď tam pôjdeš ;)

    ReplyDelete
  3. Jeeej, i když toho Oguz moc nenamluví, tak na koukání by mi stačil, je to fešák! :)
    Fotky máte krásné :)
    Mé nejoblíbenější místo je Řím a taky mi neděla problem se tam vracet i když vím, že je určitě spoustu krásnějších míst :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. v Rime som este nebola a to studujem taliansky jazyk a kulturu. ups :P

      Delete