SK: V obrátenej pyramíde

, , 1 comment
Nešťastie v piatok trinásteho neobišlo ani mňa... teda skôr môj blog, pretože v na vlastivednej vychádzke Slovenskom rozhlase nám zakázali fotiť :(  ALE, našla som toto

Napriek tomu, že sme sa stále museli držať pohromade a boli sme obmedzovaní (nefotiť, nerozchádzať sa, nerušiť, nedýchať!) som sa dozvedela celkom zaujímave veci. Tak aspoň s tými sa môžem s vami podeliť. Náš sprievodca obrátenej pyramídy (kto by nevedel, tak toto je budova Slovenského rozhlasu) nám objasnil ako na tom RTVS je, že olympijský hokej bude vysielať Markíza, lebo si nemohli dovoliť kúpiť vysielacie práva, lebo sa koncesionárske poplatky už 10 rokov nezvýšili. Že v budove určenej pôvodne pre 1200 zamestnancov je ich dnes sotva 500. Že samotný tvar obrátenej pyramídy nevytvára negatívnu energiu ale má za úlohu ochrániť vysielacie štúdia pred hlukom, ktoré umiestnené na vrchu. Že nahrávacie sály rozhlasu sú akusticky najlepšie v celej Európe a chodia k nám nahrávať hudbu aj hollywoodske orchestry. Celá tá veľká budova pôsobila skutočne smutne a opustene.
Niekde na prvom poschodí sme ale objavili štúdio Rádia_FM! Takže keď v piatok okolo štvrtej hrali na FMku Bjork,  ja som sa práve dotýkala protihlukovej peny na stene vysielacieho štúdia :) 

Jediný fotografický záznam z rozhlasu - ako hľadáme telefónne číslo na Baláža a Hubináka na vrátnici. Verím, že tie telefóny sa zachvíľu vrátia ako nejaká "retro novinka".


1 comment:

  1. joj škodaaa :/ .. bože nikdy by som neuverila že sú tam také sály , úžasné to je
    to s tými číslami ma pobavilo , dokoncia viac ako hipsta telefony
    :D

    ReplyDelete