FUN: 10 vecí, ktoré neznášam na domácom dekorovaní a zariaďovaní bytov

, , 3 comments
  1. Generické obrazy z domu nábytku
Keď k niekomu prídem, prvá vec, na ktorú mi padne zrak je knižnica umenie na stene. Keď zbadám známy motív potlačeného plátna natiahnutého na ráme, ktorý som videla minulý týždeň vo výpredaji v Kike, hlavou mi prebehnú dve možnosti: buď dotyčná osoba potrebovala rýchlo zakryť fľak/ opadanú omietku/ dieru v stene, alebo daná osoba nemá ani štipku kreativity a vlastného názoru. Výhovorky typu „nemám peniaze na originálne dielo“ nie sú na mieste. Stačí kliknúť na sashe, podporiť začínajúceho umelca alebo si vyrobiť originálny obraz z  (či už vašej alebo stiahnutej) fotografie v niektorom z fotolabov.

kika.com
  1. Šnúrkové záclony a závesy vo dverách
Pamätám sa na ratanové a korálkové závesy, do ktorých som sa vždy ako dieťa zaplietla, keď sme boli u známych na návšteve. Pre niekoho to síce môže dobrý spôsob ako oddeliť dve miestnosti v prípade, že sa tam nezmestia dvere, ale neviem si predstaviť, že by som sa mala zamotať do týchto okrás vždy, keď vstúpim alebo opustím danú miestnosť. Majitelia týchto závesov zvyknú záves rozdeliť na dve časti a pripnúť ho na strany, ale v takom prípade záves stratí svoju funkciu.

hyperinzerce.cz
  1. Zbierky keramických sošiek, suvenírov a iné pracholapače
Keramická bábika, drevená ťava s koženým sedlom z Tuniska, soška africkej ženy, zbierka anjelikov všetkých druhov a veľkostí, sklenená labuť z kryštálmi swarovského. To všetko položené na háčkovanom obrúsku za sklom vo vitrínke posiate hrubou vrstvou prachu.  

mimibazar.cz
  1. Showroom ikea
Prídete ku kamarátke na kávičku do jej nového bytu. Posadí vás na pohovku Klippan so snímateľným poťahom. Kým odíde do kuchyne pripraviť kávu, všimnete si, že izba je zariadená policovými dielmi zo série Kallax (bývalý Expedit) v odieni brezového efektu.  Knihy má uložené až po strop v Billy regále a v rohu stojí lampa nezvyčajného dizajnu. Hneď viete, že je z limitovanej edície Ikea PS. Keď sa vráti, položí kapučínko (pravdepodobne pripavené z kapsuly) v šálke Ikea 365+ (ktoré nájdete  každej firemnej kuchynke) na biely lakovaný stolík Lack.

lovely-body.blog.cz
  1. I love home a provensálsky štýl
Nápisy na dekoračných predmetoch v cudzom jazyku. Snahy o napodobenie určitého štýlu bývania za každú cenu. 

mimibazar.cz
  1. Kombinácia dvoch kontrastných farieb na stenách doplnená nábytkom v prevedení drevotriesky so svetlou bukovou potlačou s chrómovými úchytkami. 
style-of-lonnie.blogspot.com
  1. Nadrozmerné plyšáky (ak vám je 18+)
Dospejte. Nájdite si frajera. Darujte plyšáka mladším súrodencom.

marse-luskova.blogspot.com

  1. Vystavovanie papierových obalov a nákupných tašiek rôznych značiek
Tento novodobý trend som si všimla hlavne pri prezeraní rôznych módnych blogov mladých dievčat. Majiteľky značkových kúskov oblečenia, bižutérie a kabeliek si zvyčajne nechávajú obrandované nákupné papierové tašky a škatuľky a vystavujú ich na poličkách pripomínajúcich oltár komerčnému spôsobu života.

voguehaus.com
  1. Neaktuálnosť
Nábytok si pamätá ešte minulý režim a vy sa cítite ako v múzeu retro inteiéru. V izbe cítiť zatuchlinu. Stavím sa, že keď odtiahnem všetok nábytok, stena za ním bude pôvodnej, ešte nevyblednutej farby.

bydleni.idnes.cz
  1.  Premotivovanosť
Páči sa vám etno štýl a tak si kúpite masku afrického bojovníka a zavesíte si ju na stenu. Po zhliadnutí romantického filmu zasadeného do minulého storočia sa rozhodnete, že potrebujete toaletný stolík, najlepšie vo vintage baroko vzhľade. Steny sa vám zdajú stále prázdne, tak si na ne nalepíte nálepky s motívom japonských rozkvitnutých čerešní sakura. Zrazu si uveodmíte, že potrebujete indiánsky lapač snov, lebo veríte, že vás ochráni počas spánku. Vo výpredaji ste ulovili lávovú lampu a hoci sa vám nepáči, že je pochrómovaná, veríte, že zladíte aspoň farbu roztavenej lávy s vankúšmi. A tomu všetkému dominuje chlpatý koberec uprostred izby.

mimibazar.cz
Našli ste sa v niektorom z bodov? Čo neznášate vy? Pozve ma ešte niekto k sebe domov?

3 comments:

  1. ja ked tak citam, asi suhlasim naozaj s kazdym bodom :D

    ReplyDelete
  2. ten 6ty bod zabity :D (harul)

    ReplyDelete
  3. :D :D :D
    ano ano přesně! korálky maji rodiče přitele a nechápu - vždycky se do toho zamotám :D a pracholapače jsou nejhorší...ačkoliv v tomhle výběru je děsný prostě všechno... akorát ten kallax bych taky chtěla nó na knihy by se hodil :)

    ReplyDelete