23 kg

, , 6 comments

Pobyt v zahraničí mi okrem milióna iných vecí pomohol uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží. Pomaly som sa k tejto myšlienke prepracovávala aj pred tým doma...ale trvalo mi to niekoľko mesiacov, kým som sa naučila aplikovať to v praxi. Je to povedzme, stanovenie si hodnôt. Doteraz som (alebo ešte stále som, ale snažím sa to zmeniť) bola materialistka, zberateľka...každej veci som pripisovala sentimentálnu hodnotu, chcela si všetko ponechať s myšlienkou, že sa to raz zíde.

Ale keď sa môj život obmedzil na 23 kg, ktoré sa musia zmestiť do jedného kufra, zmenil sa môj pohľad na svet.

Hneď ako som prišla domov, spravila som veľké upratovanie a vyhodila som polku šatníka (nebojte, idem to darovať), nepoužívanú kozmetiku (prechádzam na šetrnú biokozmetiku), lacnú bižutériu a pracholapače. A ešte stále mi toho zostalo viac ako naozaj potrebujem.

Stále mám v sebe zakódovaný ten inštinkt nákupných maniačok. No vždy keď niečo chytím do ruky v obchode, poviem si „keby som si mala opäť zbaliť kufor a odísť preč, zobrala by som si to so sebou?“ a potom si pomyslím, ako by som mohla tie peniaze vraziť do letenky do niektorej zo svetových destinácií (alebo do fotovýbavy, hehe) A ono to funguje! Ešte si to isté začať hovoriť pri kupovaní potravín a bude zo mňa štíhla boháčka. ;)

(tí, ktorí sa nemôžu dočkať ďalších reportáži, nebojte, všetko bude... spätné ohliadnutie po lete, výlet do Yellowstone, posledné dni v Alpine aj mega fotošpeciál o San Franciscu s návštevou Alcatrazu!!)

6 comments:

  1. ach ano! půlku věcí jesem vyházela už před odjezdem když jsem si vyklízela byt a pak pokoj u rodičů... no a z Kréty si povezu dokonce jen 15 kilo...ale za půl roku tady jsem si nekoupila vůbec nic takže mám krapet absťák :D budu muset nastřádat nějaký zimní věci ale půjdu na to hodně rozumně...

    ReplyDelete
  2. Presne. Posledne tyzdne sa postupne zbavujem nepotrebnych veci, oblecenia a ako si to nazvala ty, tkzv. "pracholapacov" :) A musím konstatovat, ze cim som sa zbavila viac veci, tym volnejsie mozem dychat (aj moja izba) a tym som ..ani nie ze spokojnejsia, ale ..lahsia :)

    ReplyDelete
  3. haha to ako keby som čítala o sebe...ja som upratovanie robila tiež teraz

    ReplyDelete
  4. to znám, já hrozně nerada vyhazuju starý věcí, aby mě to pak nemrzelo :/ :D

    ReplyDelete
  5. minimalistický štýl života? :) tiež sa o to snažím.

    ReplyDelete
  6. Ahhah..taky jsem po svých zkušenostech z cestování vyhodila spoustu věcí z šatníku. Často si tady ve Španělsku říkám, abych si nekupovala další zbytečné věci, protože když si vzpomenu, jak jsem v Anglii nemohla vměstnat všechny moje věci do 3 kufrů... ;) BEAUTYPUSINKA

    ReplyDelete