DIY: Nový život

, , 4 comments
Určite nebudem sama, ak poviem, že najväčšia motivácia pre DIY projekty (urob si sám) je finančná kríza. Človek niečo chce, ale nemôže si to dovoliť, tak sa to pokusí vyrobiť. No nie? Mňa navyše baví dávať starým veciam druhú šancu. 

V lete pred dvoma rokmi sme boli s kamarátkami na výlete vo vyhorenom kaštieli. Bolo to dobrodružné aj strašidelné, veď som o tom písala tu. Ale nikdy som vám nepovedala, že som si odtiaľ niečo odniesla. Baby ma od toho odhovárali, že to je špinavé a škaredé a že čo s tým budem robiť. Nevedela som, čo s tým chcem robiť, ale vedela som, že to tam nenechám :D V tej dobe som mala obsesiu rondokubizmom a kubistickou architektúrou a strašne som obdivovala kubistickú dózu od Pavla Janáka. Bolo mi sľúbené, že jej repliku dostanem ako svadobný dar, ak sa raz budem vydávať. Nenájde sa tu nejaký muž, čo by mi pomohol získať tu dózu? :D

moja obsesia kubizmom a dlhými vlasmi s odrastami

Takže obsesia touto dózou ma inšpirovala k tomu aby som si s Kunerádu odniesla biely nevzhľadný socialistický kryt na žiarovku. Retro je dnes v móde, nie? 

áno, toto biele čudo na fotke som si strčila do ruksaku :D
Umyla som ju a vdýchla som jej nový život. Postavila som ju na kovový základ od lávovej lampy a bolo svetlo.


 Ináč super stránka s recyklovaním starých vecí je Repasopa :) Toto svetlo chcem!

4 comments:

  1. Ja milujem rondokubismus a celkovo socialistický design. Tá lampa a žiarovka je krásna!

    ReplyDelete
  2. Doza je super, zelam ti nech sa k tebe raz dostane ;)

    ReplyDelete
  3. Dakujem za koment na mojom blogu a Dos equis teda vyskúšam! ;))

    ReplyDelete