USA: kebyže som Češka a kebyže som v Tatrách, tak už je po mne

, , 3 comments
Prinášam ešte nejaké fotky z amerických túr na rôzne hory, pohoria a štíty. Nechcite po mne mená, keď neviem pomenovať ani slovenské vrcholce (vrchy, nie pohoria).  Neviem ako je to na SVK alebo vo svete, ale tu sme si museli každý výstup hore presne načasovať. Každý deň sa okolo jedenej prihnala búrka s prudkým dažďom. Navyše ja som nemala ani poriadnu obuv, len moje fialové conversky, ktoré nie sú určené na lezenie v nadmorskej výške 2000 m a viac.


1. Túra na nejaký hrebeň hôr, ktorý obkolesoval údolie, kde sa nachádzalo Durango. Celkom nenáročný a rýchly výstup odkiaľ sme mohli sledovať celé mesto zvrchu ako v The Sims. Dokonca som videla náš hostel, kde sme bývali.

všimajte tie lýtkove svaly! :D
 

2. Výstup na takú vysokú náhornú plošinu, ktorá sa týčila nad diaľnicou, po ktorej sme každý deň chodili do práce. Úplne najviac som ten výstup preklínala. Môj obdiv má ten týpek,ktorý nás obišiel na horskom bicykli! Hore nás ale čakal blažený výhľad. Cítila som sa ako Simba z Levieho kráľa, keď ho vzial jeho leví otec (Mustafa? Alebo kto si ešte pamätá jeho meno?) na Leviu skalu a ukázal mu celé kráľovstvo.
s Karlinou sme sa zladili
 

pohľad dole na miniatúrny svet
po náročnom dni, keď prídem domov a ľahnem si do postele
 

3. Úplne najbrutálnejšia túra na horu vedľa hory zvanej Žraločí zub s Alexom. Topánky mi požičala spolubývajúca. Bolo to zaujímave, lebo sme blúdili tereňákom po lese a hľadali sme tú správnu cestu ale miesto toho sme stretávali kravy. V lese. Tá túra bola pre mňa asi psychicky najnáročnejšia. Keď sme sa dostali nad kosodrevinové pásmo, ocitli sme sa už len na skalách. Bolo to pre mňa dosť náročné, keďže ma kvôli nadmorskej výške začala bolieť hlava. Dokonca som mala také stavy, že mi búchalo srdce a nechcela som ist ďalej :D  Navyše zrazu začalo popŕchať a v diaľke bolo počuť hromy. A my na otvorenom naklonenom kamennom šmykľavom priestranstve! Kebyže som Češka a kebyže som v Tatrách, už je po mne. Snažili sme sa čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie dolu. Adrenalín "jak sviňa", ani som nemala čas sa rozplakať :D Myslela som len na jediné. Nemôžem tam umrieť, MUSÍM vrátiť Karline jej turistické boty!! Našťastie všetko dobre dopadlo, v aute sme našli bezpečie a sucho a Alex ma ešte pozval na miestnu delikatesu v Serious Texas Barbeque.


Žraločí zub

tu mi bolo ešte veselo
úplne všade


A ešte fotky s vodnými plochami:

Takto gýčovo to vyzeralo za domom. Túra č. 1 bola práve na to pohorie, ktorého sa dotýka dúha :)

S Alejandrou. Jej táto krajina pripomína Chile a mne Slovensko.

3 comments:

  1. Bože to je nádherná příroda ♥!

    ReplyDelete
  2. Ten názov ma fakt pobavil :D A tie fotky sú nádherné.. krásna príroda :)
    www.karinvirag.blogspot.sk

    ReplyDelete