SPAIN: Valencia a Granada

, , 6 comments

Pripomínam si jar týmito fotkami z pred pár rokov, keď som ešte mala peniaze a čas na cestovanie. Teraz som chudobná ako kostolná myš a sedím doma píšuc bakalárku. So Zajdi sme si urobili prázdniny na začiatku apríla 2011 a išli sme pozrieť naše dve kamarátky, ktoré študujú v Španielsku. Nie že by to bol dôvod, prečo sa s nimi kamarátime :D 
Bol to super výlet, milujem cestovanie s kamarátmi na vlastnú päsť. Najbližsšie ma čaká Amerika. A budem cestovať úplne sama!

Nebudem opisovať jednotlivé mestá, myslím, že informácie o Granade a Valencii sa dajú nájsť kdekoľvek. Fotky povedia určite viac. A Zajdi by ma možno obvinila z toho, že zveličujem alebo prikrášľujem udalosti aby som zvýšila atraktivitu príbehu, lebo ja som toho schopná. Tak to všetko aspoň zhrniem v nasledujúcich pár vetách. 

VALENCIA

Bol to hedonistický výlet. Vo Valencii sme sa celé dni prechádzali po meste, po obchodoch (Zara a ostatné Inditex obchody na každom kroku), po parku – majú tam preliezky v tvare obra Gullivera, videli Ciudad de Artes y Ciencias, žrali o sto šesť (hlavne Oreo, ktoré sa u nás ešte nepredávalo). Bývali sme ako nelegálne prisťahovalkyne na nafukovacej posteli s hostiteľkou v izbe s rozmermi ani nie 5 metrov štvorcových. Robili si ovocný šalát, ktorý nám následne padol na zem, ale bol lepší ako miestny nápoj s názvom horchata, kúpali sa v mori (v apríli!) a v Mercadone (španielský supermarket) sme zistili, že predávajú jogurty, ktoré pochádzajú zo Slovenska!














GRANADA


Granada je známa tým, že tam stretnete veľa Slovákov a Čechov. Že tam je veľa dôchodcov a študentov. Veľa nemocníc. Bezdomovcov. Žobrákov a feťákov. Hipisákov, čo sú všetky tri veci dokopy (nie sú to takí hipisáci a la Woodstock a Make love not war). Je tam veľa bielych domov, veľa obchodíkov so suvenírmi, veľa graffiti. Na niektorých miestach cítiť trávu Alebo výkaly (štvrť Elvira). Ale aj tak je to skvelé miesto! V apríli tam vyšplhala teplota na 36 stupňov a to nepreháňam. Za pár eur tam môžete kúpiť tabak do vodnej fajky, šatky, háremové nohavice, orientálne obliečky na vankúš a kožené výrobky (a určite aj trávu či hašiš). V bare vám ku každému pitiu donesú tapas zdarma, čiže si nemusíte kupovať jedlo. Raj na zemi?  









  





6 comments:

  1. Valencia! Tam som bol, tam som bol.

    ReplyDelete
  2. Čo by som dala za to aby som mohla byť takto preč niekde teraz:)

    ReplyDelete
  3. páni! chtěla bych jet někam do pryč do takhle krásných měst:)

    ReplyDelete
  4. Aaaa, rozkošné :)
    Práve asi deň dozadu som si pozerala fotky z tohto výletu a mala som "fajn deň" ;)

    ReplyDelete
  5. vau vau vau ! zapisujem si to must see miest)

    ReplyDelete
  6. ano, podme vsetci prec teraz hned! :)

    ReplyDelete