USA: Nobody likes you when you're 23

, , 6 comments

Už druhý rok po sebe som oslavovala svoje narodeniny s relatívne neznámymi ľuďmi. Napriek tomu, že sa poznáme len pár týždňov, urobili mi naozaj krásny deň. Fajn deň :) 

Na ráno som sa rozhodla upiecťkoláč. Možno, že to vyznie bizarne, napiecť si vlastný narodeninový koláč, ale mala som strašnú túžbu ponúknuť ich niečim slovenským, takže som zvolila jednoduchý recept: jednoduchý piškót s ananásom, mandarínkami a smotanou na vrchu. Všetci sa oblizovali a ja som sa v kútiku duše tešila, že sa mi recept vôbec podaril, lebo v skutočnosti nemám žiadné skills na pečenie koláčov a buchiet. Vždy sa mi niečo nepodarí plus navyše som použila americké ingrediencie, ktoré sa môžu líšiť kvalitou alebo chuťou (vôbec som tu nenašla hladkú, polohrubú a hrubú múku ale len všeobecnú "all purpose flour"). 

Moji spoluvývajúci ma prekvapili asi najviac. Keď sa Ieva vrátila poobede z práce, zatvorila sa s Arunasom v izbe. Akurát som si robila špagety, keď za mnou prišli do kuchyne a začali mi spievať Happy birthday to you... dostala som od nich strieborné náušničky, ktoré sme spolu videli v jednom obchode! Navyše mi Ieva neskôr spravila úplne dokonalý bohémsky účes s kvetinami vo vlasoch. <3 

Podvečer zas prišli Slovinci s tanierom cupcakes a prskavkami. Tiež ma prekvapili, lebo som akurát sedela pred zrkaldom a maľovala sa (a tak ma zastili v nevhodnú chvíľu, lebo som mala namaľované iba jedno oko :D) Pozvala som aj Američanov z reštaurácie - decká, čo tam pracujú. Hoci mi sľúbili, že prídu, asi sa zhúlili niekde na pol ceste... nevadí, pretože prišla mexičanka Agda aj so svojim maželom a doniesli mi do daru mexické pivo a margaritu. Neviem, či som tu spomínala Agdu, ale z celého mexického personálu je "najnormálnejšia", nechám to na vás, čo si pod tým predstavíte. Ale povedzme, že aj vďaka nej sa tu cítim lepšie. No a nakoniec sa objavil náš sused Morris a čašník Curtis, ktorý na fotkách vyzerá ako môj osobný čašník, pretože prišiel priamo z reštaurácie. Bola to taká milená oslava, lebo všetci sa rozbili deň predtým. A viete čo? Vôbec mi to nevadí. Asi, ale už nenachádzam zmysel zábavy v alkohole, hoci tá margarita, čo pripravila Agda bola geniálna. 

Zajtra je Independence Day. Cez deň ideme grilovať k Agde a poodvečer robím, ale vôbec mi to nevadí. Musím makať, lebo si ideme všetci spoločne kúpiť/prenajať auto (ten 35 ročný Lincoln na ktorom sedím na fotke :D) od majiteľa rezortu. A až potom začne skurčná zábava a dostanem sa von z tejto diery! 












6 comments:

  1. aká si ňuňu na tých fotkách :) Partia to vyzerá byť výborná... a je fakt pekné od nich, že sa ti snažili tvoj narodeninový deň sprijemnit aj takymito malickostami :) pekne :)

    ReplyDelete
  2. Tak všetko naj!:) na fotkach ti ludia vyzeraju byt v pohode a myslim ze oslavovat narodky v zahranici s cudzimi ludmi nemusi byt vobec zle. Mna to tento rok caka tiez:-)

    ReplyDelete
  3. Vyzeráš veľmi šťastne a teda na tom s kým oslavuješ nezáleží. :)
    Krásne fotky.
    Stray Alley

    ReplyDelete