PHOTO: Istropolis

, , 4 comments
Keď som bola malá, volala som ho "Istropolitan". Zbožňujú ho skejťáci, zbožňujú ho dôchodcovia. Stojí na Trnavskom mýte od nepamäti. A v piatok som sa o tejto budove alebo bývalom dome ROH konečne dozvedela viac. Konala sa posledná vlastivedná vychádzka organizovaná MPBA. Nevedela som, či to vôbec stihnem, lebo tento týždeň som fakt nič nestíhala a navyše ja s tou mojou chronickou dyschroniou... Ale podarilo sa mi prísť dokonca prísť o niečo skôr a dozvedela som sa veľa zaujímavých vecí, ktoré mi už medzičasom vyfučali z hlavy. Ale môžem vám povedať, že Trnavské mýto bolo kedysi naozaj mýto a v lokalite, kde dnes stojí Istropolis bola periféria mesta, skládky odpadu a šibenica. Komouši chceli danú oblasť trochu kultúrne pozdvihnúť. Podľa mňa sa im to nepodarilo, lebo aj dnes je Trnavské mýto stále len akýsi dopravný uzol (hovoria za mňa moje "sympatie" k tejto oblasti). 
Podľa mňa si Istropolis nezaslúži stav, v akom sa nachádza. Možno, že som úchylná, ale niektoré megalomanské stavby komunistickej éry sa mi fakt páčia (napr. Tesco na Kamennom nám.). Viem si ich predstaviť, aké kedysi museli byť biele čistučké bez všetkých tých billboardov a plagátov. A tá nadrozmernosť! Niečo nepredstaviteľné pre človeka, čo vyrastá v paneláku na sídlisku.
A samotnú budovu zvonku odfotenú nemám kvôli nepriaznivému počasiu.

Ináč samotné priestory su taktiež obľúbené na fotenie, či už pred alebo vo vnútri ako tu - Puristi







tam hore sú tlmočnícke kabíny :)
 




selfie v hereckej šatni

4 comments:

  1. wow vyzerá to úžasne!! keď som bola malá do hentej časti Bratislavy som sa bála chodiť, teraz je to jedno z mojich naj bratislavskych miest, prvá fotka je krásna a istropolis ma vždy fascinoval tak dúfam že bude toho ešte viac !
    :)

    ReplyDelete
  2. Nie si úchylná, aj ja milujem socialistickú megalomanskú architektúru a jej obrovské priestory :D

    ReplyDelete
  3. skvelé fotky, mna tieto priestory uplne fascinujú..s istropolisom a jeho zákulisím som sa stihla ako tak spoznať ale nikdy som si ho nenafotila takto ako ty! Skvelé!

    ReplyDelete