Pri robení šalátov neexistujú žiadne pravidlá,
ide o namixovanie chutí, prípadne dať nejako normálne dokopy to, čo sa
doma nájde. Ponúkam návod na prípravu šťavnatého kuracieho šalátu. Je ľahký,
nízkotučný, košer... a hlavne ZASÝTI! Za ten čas mojej relatívne krátkej
kuchárskej praxe som zistila, že kuracie mäso ide dokopy s konzervovanými
mandarínkami. Divné, že? Preto chcem týmto inšpirovať podobných labužníkov ako
som ja nech sa neboja mixovať nezmixovateľné.

Recept pre jednu osobu. Meriam
v hrstiach, nie všetci majú
kuchynskú váhu
- jedno kuracie prso
- hrsť mrazenej kukurice
- hrsť mrazeného hrášku
- hrsť mrazených fazuľkových strukov (kedysi som
ich neznášala a teraz sa ich nemôžem nabažiť)
- dve lyžice slnečnicových jadierok (aby boli
v jedle zastúpené aj nejaké tie dobré tuky)
- tretina pokrájanej ošúpanej uhorky
- konzervované mandarínky – áno, za hrsť
- pár listov ľadového šalátu
- pár kvapiek z citróna :))
Mäso som pokrájala na kocky, posypala dvoma
druhmi korenia, opäť malý experiment; korením na pečené kurča a korením na
ryby. Upravila som ho pre mňa netradičným spôsobom – na prírodno. Doteraz som
nevedela, že na panvicu môžem miesto oleja naliať aj vodu. Tak mäso zostane
šťavnaté. Ku koncu varenia/praženia som pridala fazuľové lúsky aby sa
rozmrazili a nasiakli vodu.
Kukuricu a hrášok som rozmrazila
normálne, zmiešala s ostatnými komoditami, primačkla citrón, pridala teplé
mäso a struky a voilá! Mäso dodá šalátu výraznú chuť, spolu
s mandarínkami na lyžičke vytvára dokonalú harmóniu. Lusky sú šťavnaté
a chrumkavé zároveň...uaa, až mi tečú sliny pri písaní!

0 komentárov:
Post a Comment