Dnes mi fajn deň vyčarila táto večera.
Nezvyknem sem písať recepty, ale keď už som raz písala o mandarínkovom šaláte a o jablkách v čokoláde, tak prečo sa nepodeliť o recept na zapečené žemličky. Dobré veci treba šíriť ďalej! :D
Je to naozaj rýchle, lacné a chutné,
tento recept poznám z Tisovca kde sme si tak zapiekli celý chlieb. Ja som na to dnes ale použila celozrnné kaiserky, aby mal každý svoju porciu.
Pre dve osoby budete potrebovať:
- 2 kaiserky/žemličky
- červenú, zelenú a žltú papriku –
z každej polku
- 4 trojuholníky taveného syra
- polku kelímku kyslej smotany
- štipku soli
Najprv som si pripravila žemličky. Zrezala som
im vrch a vydlabala stred, aby mi vzniklo niečo ako miska z pečiva. Tie vydlabané kúsky som položila vedľa na
plech – pri pečení sa opečú do chrumkava.
Nakrájala som si papriky na malé kúsky a zmiešala
ich so smotánkou a trojuholníkmi syra. Pridala som soľ a sušenú pažítku,
tá tam ale nemusí ísť. Do pôvodného receptu z Tisovca ide ešte opražená
slaninka, ale jednak som nemala slaninu a jednak som to chcela urobiť čo
najrýchlejšie.
Kaiserky som naplnila zmesou, prikryla
zrezaným vrchom a dala do rúry predhriatej na 175 °C na 15 min.
Inač viete o tom, že Španieli nejedia surovú papriku? Keď som si
raz v Granade dávala na raňajky chlieb s paprikou, pozerali na mňa
ako obarení, že to nemôžem jesť surové, že mi bude zle. :D
No však ti bude zle! :D
ReplyDelete(ja som eternal hater :D Strašne nemám rada papriku :D)
My sme so sestrou robili toto so syrom, nivou a cesnakom :) Bolo to tiež mňam :)
:D
DeleteTak toto je sposob, ktory by ta naucil jest papriku :D
toto je skvelý nápad na rýchle jedlo, diks :)
ReplyDeletednes som varila podľa tohto tvojho recept, mala som ho uložený v záložkách:) a fakt je to dobré a rýchle jedlo. ja som tam ešte pridala nadrobno nasekanú slaninu a spokojnosť:)
ReplyDeletejeej to ma potesilo :)
Delete