USA: Alpine Mountain Days

, , 6 comments

Vrátim sa trošku späť v čase, aby som vám ukázala trošku kultúry. Koncom júna sa v Alpine konali "Alpine Mountain Days". Víkend, počas ktorého bolo možné na ulici stretnúť ľudí! Bežne je tu dosť ľudoprázdno. Až tak ľudoprázdno, že som si prestala zamykať bicykel, keď idem do obchodu.:D V potravinách ma už poznajú ako  "to dievča, čo nepotrebuje igelitky, lebo má vlastnú tašku" (Mohla by som vám rozprávať hodiny a hodiny na tému plytvanie a ekológia - vôbec tu neseparujú odpad... :( )







Všade boli rôzne stánky a šiatre so suvenírmi a rôznymi podobami lokálneho umenia. Nafotila som vám "indiánske mestečko", kde predávali indiánske suveníry - rôzne kožky mŕtvych zvierat, drevené a keramické výrobky. V jednom z obchodíkov som si vybrala modrú stužku s ľudovým ornamentom. Už som ju vám tu myslím ukazovala. Predal mi ju taký hipisácky naturálny človek s lenonkami na nose, ktorý mi k nej hneď dal aj zicherku (povedala som mu, že si plánujem z toho urobiť čelenku) a poprial mi veľa šťastia v živote. :)

čelenka
Keďže sa festival konal v čase  letného slnovratu, podvečer sme mali možnosť vidieť vystúpenie indiánov. Predvádzali svoje rituálne tance. Škoda, že sme prišli neskoro a videli sme len posledný tanec. Po vystúpení som išla za nimi dala som sa s nimi do reči. Dozvedela som sa, že celá tanečná skupina je vlastne jedna rodina, ktorej členovia pochádzajú z rôznych kmeňov a počas roka takto vystupujú na rôznych miestach. Dokonca boli aj v Prahe. :) 


že vyzerá ten vľavo ako Jacob z Twilight? :D
      


Dnes len toľko, musím ísť do obchodu kúpiť strúhany syr a balenie nakrájaného predpripraveného šalátu :P A potom idem spať. Mám nový rozvrh. Ráno pracujem na raňajky ako čašníčka (6.00 - 10.30) a poobede robím hostesku (17.00 - 22.00) a ešte stále som si nezvykla na ranné vstávanie o piatej. Navyše som tu mala dva dni návštevu, kamoša z minulého roka. Boli sme v Yellowstone, tak sa tešte na fotky. Len ich musím nejako vytriediť, je ich viac než 300 a to sme boli len na jednom mieste. Včera som skoro umrela od smiechu, keď sa ma Poliak spýtal, koľko obyvateľov ma Yellowstone. Myslel si, že je to mesto :D



Jo a tu je vizualizácia toho, ako som sa cítila prvé týždne, keď som ešte robila upratovačku. (Odmyslite si tú rovnošatu a Las Vegas, ale všetko ostatné zostáva - tiež som pri upratovaní vyzerala ako mŕtva ryba, máme tu rovnaké vysávače a mačku, aj takú tú "pichačku" na karty, kde si označíte kedy ste prišli do roboty a kedy ste odišli.)

6 comments:

  1. Aj ja chcem taku celenku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. skus pozriet nejake galanterie...po navrate domov si planujem urobit taku istu celenku, ale zo stuhy so slovenskym motivom, ktore sa pouzivaju na kroje :)

      Delete
    2. ja mám takú podobnú stuhu (so slovenským motívom) a nosím ju ako opasok! :)

      Delete
  2. Mne sa s tebou sníval túto noc sen - že som prišla do USA za tebou tiež pracovať, ale keďže si tam dlhšie, tak si bola aj služobne vyššie a bola si strašná sekera, za všetko si ma kritizovala a nič som nespravila dobre :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie si daleko od pravdy :D ked som prve tyzdne robila upratovacku, mala som na starost ostatnym vysvetlit ako to robit (mala som skusenosti z minuleho roku) a niekedy som sa nechala uniest mojou poziciou ze mi povedali, ze som trochu "bossy" :D

      Delete
  3. :) ta celenka je krasna :) resp. stuha :)

    ReplyDelete