FUN: Facebook

, , 3 comments
Dnes prokrastinujem. A veľmi kvalitne. Ale rozhodne to nepokladám za premárnený čas. Možno, že ma na stole čaká antológia hispanoamerickej literatúry ale stihla som dnes vyrobiť tri náramky, upratať si izbu, uvariť si obed, nájsť zaujímavé články o fotení, ktoré neskôr využijem... 
 Asi každý, čo ma FB, zaregistroval možnosť pozrieť si prehľad "najzaujímavejších udalostí" roku 2012. Okrem toho, že som zistila, že som si tento rok "urobila" 31 nových "priateľov", tak som našla zaujímavejšiu sekciu a to prehľad trendov vo svete. Slovensko tam síce nie je, ale aj tak je to zaujímavé (aspoň pre človeka, čo sa celý deň fláka).

Napríklad som zistila, aká som "netrendy" lebo z rebríčku najpopulárnejších memes v Amerike som pochopila/poznala...tri? (KONY, Gangnam Style a Cinnamonn Challenge). TBH, I don't care.
Ak to číta niekto, kto sa pohybuje v tomto svete, by mi ešte mohol vysvetliť tú záhadnú obsesiu slaninou (bacon).



Oveľa užitočnejšie je zistiť, čím sa zaoberali rôzne národy: 

Napríklad španieli to majú teraz naozaj ťažké. Na popredných miestach je trabajo (práca), huelga (štrajk - tento rok sa tam vkuse štrajkovalo), Rajoy (ich predseda vlády) a crisis económica (ekonomická kríza).  Ďalej obligátne španielske témy ako formula, futbal a televízia. 

A teraz na porovnanie, viete čim sa zaoberali angličania ?

Olympijské hry, erotický román, americky futbalista (rugbysta?) a smrť popovej divy. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na kráľovnú. 

A ešte Austrália, tá to úplne zabila. Komerčná zábava na prvom mieste. 

Záver nechám na vás, je ale zaujímavé pozrieť sa na to, čo ľudí trápi, prípadne o čom sa bavia vo voľnom čase. Škoda, že neuviedli aj vekový priemer užívateľov.

3 comments:

  1. Ja som ešte nemodernejšia, ani som si nevšimla, že je na facebúku takáto možnosť... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. no vidis, ja sa snazim drzat krok s dobou :DD

      Delete