FUN: prečo je Pálava lepšia ako bicykel

, , 2 comments

Pre nezasvätených môže názov tohto príspevku pôsobiť zmätočne, hoci celé je to o tom, že ak by ste mi dali do ruky 500 eur, viem, čo by som s nimi momentálne urobila. Rodičia hovoria, že mi chcú kúpiť nový bicykel, ale ja chcem radšej kánoe. Nafukovacie kánoe! V poslednej dobe sa ma chytil za srdce český národný šport, aj keď musím priznať, že som na splave bola len trikrát. Vždy sa teším ako malé dieťa, keď mi dajú do ruky pádlo. Už som sa dokonca naučila rozlišovať pádlo od vesla!



Je to ako láska na prvý pohľad. V mojom prípade asi určitý druh fixácie, alebo obsesie, keďže športová aktivita vám lásku neopätuje...ak nepočítame orgazmické pocity pri pohľade na malebné trampské chatičky na úpätiach kopcov v doline Sázavy, či nedotknutú prírodu lužných lesov v povodí Malého Dunaja, keď okolo vás plávajú volavky, alebo vydry (áno, videla som živú vydru!). A nehovorím o tom (ne)príjemnom vzrušení z toho, že ak sa posuniete čo i len o centimeter, narušíte rovnováhu kánoe a prevrhnete sa do neznámych vôd, ktoré sa pod vami rozprestierajú! Čo tam po bycikli!


Takže, tu je niekoľko dôvodov, prečo je kánoe lepšie ako všetko ostatné:

1, Pretože je to ekonomické. Možno teraz vyhodím horibilnú sumu peňazí, ale v konečnom dôsledku tak ušetrím, lebo kánoe ma dlhoročnú záruku. Nie je to sezónna záležitosť. Nemusím využívať služby požičovne (12 eur na deň) a nie som nimi obmedzovaná, môžem sa plaviť ako loď, ktorá sa plaví do neznáma...

2, Pretože je to dobrý spôsob nadväzovania nových kontaktov. Videli ste niekedy nesociálnych vodákov? Vodáctvo je dokonca jediný šport, kde je požívanie alkoholu priam nutnosť. Videli ste niekedy námorníka bez rumu? :D Navyše ja chcem dvojmiestne kánoe, čo znamená, že nebudem sama. Už nikdy forever alone!

3, Pretože koniec sveta sa blíži, všade sa hovorí o globálnom otepľovaní, za niekoľko desaťročí bude New York a Holandsko pod vodou. Čo znamená, že naša rodina bude zachránená. Lebo budeme mať čo? Kánoe!

4, Pretože tak ušetrím na letných dovolenkách. Nestrávim ich pri mori, ale na vode (voda ako voda).

5, Pretože je to ideálny prostriedok ako získať kondičku. Verte mi, po jednom dni na vode budete mať na rukách svaly ako Pepek námorník.



6, Pretože tak ako bicykel, aj kánoe sa dá využívať takmer celý rok. Ak neprší, alebo nie je ľad. A dokonca je skladnejšie.

7, Pretože bicykel ma každý, ale kánoe nie! Budem originálna! Budem hipster!

8, Pretože v zime sa kánoe teoreticky môže používať na sánkovanie :D

9, Pretože budem známa ako „tá, čo má kánoe“. Stanem sa v kolektíve obľúbenejšou. Už vidím ako sa každý ide pretrhnúť, aby som ho zobrala do svojho kánoe. Zástupy wanna-be-friends ktorí čakajú na to, ako ich vezmem na vodu. Haha. Už rozumiem, prečo si muži kupujú tie drahé auta. Ja budem chlapov baliť na kánoe.


10, Pretože sa už vidím v lete, ako sa člnkujem na Košariskách :D Odparkujem to do stredu jazera a budeme sa tam slniť a čítať si bez toho, aby sa vedľa nás na deke nejaké Rómky sťažovali, že sú málo opálené (skutočný príbeh).

11, Pretože pomocou kánoe sa dostanem sa na Slanický ostrov na Oravskej priehrade bez toho, aby som si zaplatila prevozné. Možno sa tak dostanem aj na druhú stranu rieky Styx. A i naspäť.

12, Pretože keď k nám príde mnohopočetná návšteva a už nezostane miesto na spanie, môže sa nafúknuť kánoe.

13, Kanoistike sa človek môže venovať v každom veku. Od narodenia (viď Mojžiš) až po starobu. Aj invalidi sa môžu plaviť. Kebyže v budúcnosti prídem o nohu, čo potom s takým bicyklom?!

14, Budem ako Pocahontas. Aj tá mala kánoe. A miesto medvedíka čistotného budem mať vydru. Tá mi pomôže pádlovať.

15, Viac bizarnejších dôvodov už nie som schopná vymyslieť, a preto vyhlasujem verejnú zbierku na kánoe. V prípade záujmu poskytnem účet, na ktorý mi môžete poslať peniaze. Ja vám za to sľúbim, že vás zoberiem na vodu.

vpredu Morava, vzadu Dunaj
bonus:  levitácia na vode v papučkách

2 comments:

  1. Krásně "animovaný" blog, skvělé fotky a velice vtipný článek! :D děkuji, moc jsem se bavila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D tak prave si mi pomohla definovat moj blog! dakujem ti!

      Delete