WWW: let's play!

, , 1 comment
Pre všetky hravé tvory, prinášam výber interaktívnych stránok, kde sa okrem myši bude hýbať aj mozog!


Najnovšie ma zaujala stránka, kde si jednoducho overíte, či nie ste farboslepí. Ide o test farieb, primárne určený pre grafikov. Poviem vám, že som sa poriadne zapotila, pri hľadaní správnych odtieňov.

Ďalej môj obľúbený Neave interactive! Stredisko zábavy a hier! Ak máte webkameru, táto stránka vám ponúka napríklad rôzne kamerové efekty ako na Macu. Stobe ilusion vám na chvíľu zamotá hlavu, môžete pozorovať hviezdy cez planetárium, zahrať si hry ako klasický tetris, môj obľúbený hexagon, hadíka... a každú smutnú dušu určite poteší neskoré nočné prepínanie telky! Táto je ale špeciálna! 


Samorost je nejaká adventúra, ktorej obyvatelia a samotná planétka pripomínajú film Kuky se vrací. Niet divu, práve som sa dočítala, že je to študentská práca istého Jakuba Dvorského, ktorý je Čech. Hra sa ovláda len klikaním, vďaka ktorému sa vyvolá nejaký pohyb. A to buď pohyb postavičiek alebo predmetov. Nikdy som túto hru neprešla celú, asi nie som šikovná, alebo sa nenudím až tak zúfalo. Ale nie, hra je to pekná, potrápi hlavu, a tí šikovnejší/lenivejší si vygooglia ako cez ňu prejsť. Prípadne aj jej ďalšie dve pokračovania. 

Najmite si beatboxerov, ktorí budú spievať len pre vás! Tuc, tuc, ouuu, tau, tau, pf, bum, tau! 

Toto nie je hra, ale vážna vec. Vďaka google mám umelecké diela zo svetových galérii ako na dlani a nikto nebude po mne kričať "Don't touch, please!", keď budem nosom zarytá v monitore.


Ale viete, čo je najlepšie? Ísť von a zahrať sa tam! 

1 comment:

  1. haha super, prečo som na teba neklikla skôr!?

    teraz musím bežať na autobus ale všetko poctivo dobehnem! aha jasne začala som sa hrať color method :-D

    ReplyDelete