PHOTO: Tretia návšteva Panenskej ulice

, , 4 comments
Tretí Dobrý trh tohto roku na Panenskej ulici sa konal dávno, pradávno (30.6.) a ja som sem ešte nezverejnila fotky! Hanba mi! Bolo strašne teplo, všetko sa topilo, fotiť sa mi nechcelo... Aj ľudí bolo pomenej, kvôli horúčavám. Tak som aspoň mala šancu navštíviť a prezrieť si zblízka každý stánok.



Baby si kúpili makarónky, Zajdi klobúčik a knižku, Dominika zháňala darček pre kamarátku a ja som odolala kúpe kovového vtáčika a strieborného prsteňa. Práve som čersto prišla zo Španielska + výletu z BB a peňaženka mi zývala prázdnotou. Počkať! Spolu so Zajdi som predsa investovala do potešenia z nášho mládí - cukrovej vaty!

Tento trh bol pre nás hlavne hudobný. Na poludnie sme sa skryli v tieni nádvoria ZUŠ, kde na balkóne koncertovali jej žiaci a potom sme sa presunuli do veľkého evanjelického kostola, kde hru na organe prerušovala prednáška pána o tom, koľko registrov taký organ má, čo je to prospekt, na čo slúži traktúra a že rozmery píšťal sú určené menzúrou. Dozvedela som sa, že nie je manuál ako manuál, čiže manuál neznamená vždy len návod. Keď nám začala byť zima, vyšli sme von a započúvali sme sa do spevu Kuba Ursiniho - syna Deža Ursiniho a nevedeli sme pochopiť, ako je možné, že má rovnaký hlas ako jeho otec. 

Neúprosné teplo a výpredaje v neďalekom sekáči ma donútili opustiť ulicu, zatiaľ čo baby tam ostali. 



  













 



4 comments:

  1. krásné fotky, vyzařuje z nich skvělá atmosféra!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to som rada, ze z nich vyzaruje to teplo, ako tam bolo ;)

      Delete
  2. Ahoj, nikde jsem tu nenašla tvůj mail, tak to píšu sem. Publikovala jsem adresu tvého blogu ve svém časopise Maštal. Prohlédnout si ho můžeš tady: http://issuu.com/mastal-magazine/docs/mastal3

    ReplyDelete