FUN: 21

, , 2 comments
V jednom staršom americkom magazíne som našla článok s názvom "21 things to do before you're 21". V Amerike je 21 rokov magický vek, keď do obchodu po alkohol nemusíte posielať starších kamarátov alebo spriatelených bezdomovcov (áno, to som zažila). Keďže som čerstvá dvadsaťjednotka, rozhodla som sa zistiť, či som splnila všetkých 21 bodov.


Číslo jedna - ísť na road trip
Juch! Po minulom lete to mám úspešne za sebou! Podľa časopisu vám roadtrip zaručuje "ultimate experience" s čím môžem len súhlasiť. Minulé leto som sa pridala k českej posádke aby sme sa spoločne vybrali objavovať krásy a škaredosti Talianska.


Číslo dva - naučiť sa hrať na hudobnom nástroji
Tento bod taktiež považujem za splnený, keďže v detstve som niekoľko rokov hrala na zobcovú flautu. Pamätám si deň, ako k nám do škôlky prišiel pán zo ZUŠky a pýtal sa nás, na aký hudobný nástroj by sme chceli vedieť hrať. Ja som bola vždy praktická. Vedela som, že máme doma flautu. Bodovala ale moja kamarátka, ktorá povedala dotyčnému pánovi, že by chcela vedieť hrať na harfe. Kto vie, či sa jej sen podaril uskutočniť ešte pred dvadsaťjednotkou. 

Číslo tri - kúpať sa nahá
"It's the most liberating thing ever!" Ehm, tak toto mi uniklo. Zadaďujem do zoznamu 25 vecí, čo by som mala urobiť pred tým, než dosiahnem 25 rokov.

4. Ušetriť 1000 dolárov
Podľa kurzu k dnešnému dňu je to 794,09 eur. Môžem si to odškrtnúť, aj keď môj momentálny stav účtu nemá ani toľko.


5. spoznať svojich starých rodičov
Nesplnený bod, bohužiaľ. Od svojho narodenia mám starých rodičov len z jednej strany a aj tých vídam cca raz ročne. Možno, že sa nepoznáme až tak dobre ale zábavné historky z ich mládí v podaní mojich rodičov/ príbuzných mi neunikli.

Číslo 6 - kúpiť si žreb
Toto ide mimo mňa. Mám rada stieracie políčka, ale táto aktivita ma nikdy nelákala. Už len tie pofiderné názvy "Včelí úľ", "Zlaté prasiatko"...nie ďakujem.

SEDEM - vyhrať cenu
Nie som súťaživý človek, nie som hráč ale tak v živote som už niečo predsalen vyhrala. Moja prvá výhra bola veľká žuvacia kosť od redakcie časopisu Pes a mačka. Výhra, na ktorú som najpyšnejšia, je tretie miesto v jednej univerzitnej fotografickej súťaži. A naposledy som vyhrala cenu útechy na stánkach Módneho pekla. 

Číslo osem - povedať "I love you"
Povedala som :)

9. naučiť sa šoférovať
V pôvodnom znení "naučiť sa šoférovať bez automatickej prevodovky". Neviem ani jedno, ani druhé. Zatiaľ mi to k životu nechýba, ale povedala som si, že až raz dostanem vodičák, budem skutočne DOSPELÁ.



Desať - podojiť kravu
Môj životný sen!!! Priala som si to k dvadsiatke, dodatočne si to zaprajem aj k 21. Vždy som sa túžila dotknúť vemena, pre nás - deti z mesta - je to niečo neobvyklé.


11. odpustiť niekomu
Hm, nemám komu. Skôr by sa mohol nájsť niekto, kto by odpustil mne.

Číslo dvanásť - nechať si vyveštiť
Opäť pre mňa jedna z nepochopiteľných aktivít, ktorá sa nachádza na tomto zozname. Radšej by som ju nahradila možnosťou "skočiť si s padákom" alebo "rozbiť si hlavu" alebo "vyholiť si polku hlavy".

Trinásť - ísť do kina pod holým nebom
Amfiteáter Banská Štiavnica <3

14. sama si oprať
Sama si oprať - áno. Sama si oprať v práčke - nie. Musím to okamžite zmeniť, inač ma nikto nebude chcieť za ženu!!

Číslo 15. - jazdiť na koni
Mám vymenovať mená všetkých koní, na ktorých som kedy sedela? Nie som žiadna kovbojka, ale jazdiť viem. Aspoň si to myslím. Nikdy som však nešla rýchlejšie ako klusom. Čo ma prívádza k myšlienke, že minule som sa dozvedela (ahoj Zajdi!), že Tomáš Klus vynikal v päťboji, čo je športová disciplína, ktorá v sebe zahrňuje aj jazdu na koni.

Šestnásť - darovať oblečenie
Darovala som ako kamarátkam, tak Humane, takže splnené.

17. vidieť oceán
Áno, áno, áno! A či bol iný ako more? Nie, nie, nie! 



Č. 18 - vyskúšať si prácu servírky
Že vraj preto, lebo "obsluhovať niekoho môže byť niekedy ponižujúce, ale naučí vás to ako komunikovať a robiť viac vecí naraz, čo sa vám v živote neraz zíde". 

Devätnásť - vidieť niečo, čo je "najväčšie na svete"
Aj keby to mala byť najdlhšia špageta. Ehm, na nič také si nespomínam, čo by vo mne zanechalo tento dojem. Možno tak, že som bola na Lomnickom štíte v observatóriu - najvyššie položenom pracovisku na SR. Môže byť?

Číslo 20 - opustiť krajinu
Toto je písané čisto pre Američanov. Za hranicami som bola veľa krát. Či už na deň, týždeň, mesiac alebo päť minút (venčenie psov na rakúskych hraniciach).



A posledné, číslo 21 s patetickým názvom "Learn to love your body"
Tak ako, mám sa rada, ale nepreháňam to. Nechcem byť narcistická, aj keď občas to tak vyzerá, ale človek sa nikomu nezavďačí. A v poslednej dobe ma učí milovať moje telo Jillian.



Úprimne, toto je zoznam najstupídnejšich želaní, aké som kedy videla. Asi preto, lebo je určený sedemnásťročným dievčatám.A to asi znamená, že som už naozaj dospelá. Ale aspoň mi pomohol uvedomiť si, koľko ma toho ešte čaká (hlavne tu kravu musím podojiť!)


2 comments: