WWW: Môj dom, môj hrad

, , 2 comments
Ako si tak spomínam, odmalička ma bavilo listovať si v Ikea katalógoch. Máme doma všetky katalógy, chronologicky usporiadané od roku 2001, kedy prišla na slovenský trh Ikea, haha. A pritom  nevlatsním ani jeden kus ikeáckeho nábytku! Nakupujem tam skôr doplnky, ktoré sa dajú sezónne obmienať. Katalógy mi boli vždy zdrojom inšpirácie. Potom som objavila čaro internetu, a začala som sa inšpirovať nápadmi z celého sveta, nielen tými škandinávskymi.

Rada sa obklopujem peknými vecami a ešte radšej sa pozerám, akými vecami sa obklopujú iní. :) Interiér mnohokrát dokáže o človeku povedať toľko, čo jeho oblečenie. Na tejto myšlienke je založená stránka fotografa Todda Selbyho, ktorý od roku 2008 portrétuje priateľov vo svojich domovoch po celom svete. Prevažna väčšina z nich sú umelci, takže pre mňa je ta stránka  samé óóóch a váááu!

Paul Barbera, ďalší fotograf, robí niečo podobné, ale zameriava sa práve na umelecké ateliéry od maliarov, grafikov, módnych návrharov až po šperkových dizajnérov.

Naposledy som natrafila na túto stránku. Magazín FvF prináša rozhovory s rôznymi kreatívnymi ľuďmi z celého sveta, vrátane fotiek ich interiérov, čim chcú poukázať na 

No a potom sú tu stránky celkom známe v módnom svete: Style like you a fashionistický The Coveteur. Sú orientované na popis štýlu, ale portrétované osoby sa na fotkách nachádzajú vo svojom prostredí, čiže sa tam dajú opäť zhliadnuť zaujímavé spôsoby dekorovania príbytkov.

Takéto interiérové projekty ma veľmi nadchli, príde mi oveľa viac zaujímavé pozerať sa na skutočne obývané interiéry ako na stránky katalógov. A takisto klobúk dole pred ľuďmi, ktorí sa nehanbia a pustia objektív fotoaparátu k sebe domov. 


2 comments:

  1. Páči sa mi ako to majú pozariaďované, ale vo väčšine tých bytov by som ale nechcela utierať prach :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :DD Tak vies, umelci nerozmyslaju prakticky. A bohati na to maju svojich ludi.

      Delete