WWW: foto + blogy

, , 2 comments
V poslednej dobe sa mi podarilo natrafiť na viaceré zaujímavé blogy plné krásnych fotiek. Pravda, všetky sú na jedno kopyto, ale momentálne sa mi tento štýl photoshopovo upravených fotiek páči, nemôžem si pomôcť.
(ja - zachytená Milanom pri fotení Ann)

Eleanor Hardwick som objavila ako prvú asi pred dvoma rokmi. Zaujala ma táto séria a fakt,  že má len 19 rokov (vtedy mala o dva roky menej a fotila na profesionálnej úrovni, takže to bolo wow). Musím uznať, že dnes sa dá nájsť milión podobných fotiek na tumblr a podobných stránkach, ale vtedy som niečo také nepoznala, takže ona mi bola najväčšou inšpiráciou.

Ďalej je tu ďalšia mladučká fotografka Nirrimi z Austrálie, ktorá cestuje po svete a fotí kampane pre rôzne značky. Od nej som ukradla nápad používať krivky na úpravu fotiek v PS. Jej fotky sú zasnené, ale kto vie, či by boli také aj bez zmienených kriviek. Každopádne ľudia (modelky), ktorých fotí, vyzerajú čarovne.

Z tuzemských mám rada Ashuleii, ktorá sa nedávno presťahovala na nový blog. Na jej starom blogu som zbožňovala jej fotky z každodenného života prifarbené „Nirrimi“ krivkami (áno, úprava kriviek je proste to, čo dodá fotke šťavu, aj keby to bola len fotka prstov na nohách) ale i fotky modeliek z „ranej tvorby“. Momentálne experimentuje s fotením na analóg, tak jej v tom držím palce.

Aifowy je blog jednej Poľky. Po polsky neviem, takže si vždy pozerám len obrázky :D Keďže, ako predpokladám je to blog o nej, tak na fotkách je zvyčajne len ona, ale dobre sa na ňu pozerá, lebo sa vždy fotí v krásnej poľskej prírode. Pozdravujem fotografa Jimmyho, ktorý je podpísaný pod uvedenými fotkami.

V poslednej dobe sa mi začala páčiť aj táto slečna a jej fotodenník. Opäť farebne upravované fotky. Momentálne sa jednoducho nachádzam v období photoshopovo upravaných fotiek, inak sa to ospravedlniť nedá. Osobne považujem za jej najlepšie fotky tie stalkerské z Londýna na začiatku blogu. A určite má moje sympatie, pretože má rada architektúru Jurkoviča! 

A môj najnovší objav je toto. Teda skôr táto. Pekné modelky, pekný styling, pekné miesta na fotenie – všetko pekné. A hlavne, VEĽA fotiek! 

2 comments:

  1. Ani nevíš jak mě těší být v jednom článku spolu s Nirrimi a Julii Trotti!! Děkuji .))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viem, ze Nirrimi je "znama", ale nemyslela som si, ze niekto bude poznat aj Juliu :)

      Delete